30 Aralık 2009 Çarşamba

QlikView Nedir?






QlikView çok temel ve anlaşılması kolay bir mimari üzerine yapılandırılmıştır. İnsan beyninin çalışma yöntemiyle çalışır.

QlikTech'in patentine sahip olduğu "İlişkilendirilmiş bellek içi veri" modeli sayesinde günü geçen raporları beklemeye ve uzun stratejik kararlar için uykusuz gecelere gerek kalmaz. İlk kez, eş zamanlı ticari cevaplara sahip olmanın gücü, tüm kullanıcıların eline geçiyor. Bu sayede daha iyi ve daha hızlı kararlar alarak verimliliği arttırıyorlar.

QlikView uygulamasında tüm veriler hafızaya yüklenerek, gerekli tüm hesaplamalar öncesinde değil, talep olduğu anda hafızada gerçekleşmektedir. Bu patentli teknoloji ile QlikView analiz öncesindeki gruplama, özetleme ve çok boyutlu hiyerarşi küp gibi yapıları elemine ederek hesapları anında (on-the fly) çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirirken, çok boyutlu analiz imkanını tüm kullanıcı tiplerine göre sade bir biçimde sunar.

QlikView'in İlişkilendirilmiş Bellek İçi Veri Modeli; OLAP ve geleneksel veri ambarı yöntemlerine göre eşsiz avantajlar sunmaktadır:
  • Hızlı implementasyon,
  • Minumum risk,
  • Farklı teknolojisi ile hızlı, güçlü ve esnek,
  • Hızlı öğrenim, kolay kullanım,
  • Kurumsal alanda birçok başarı hikayesi..

"Seeing is Believing" - "Görmek İnanmaktır"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder